Zadaj pytania, jak przechwytywać lub konwertować strony internetowe lub HTML into obrazy, dokumenty CSV, PDF lub DOCX, a także informacje na temat konwertowania filmów into animowane pliki GIF za pomocą naszego interfejsu API.
Hi
Z powodzeniem korzystałem z ConvertHTML z PNG, a teraz próbuję użyć tego samego kodu (nieznacznie zmodyfikowanego pod kątem parametrów PDF), aby mieć również opcję eksportu do pliku PDF, ale eksport do pliku PDF daje nieco inny wynik, który nie jest do końca poprawny . Eksport do pliku PDF umieszcza dodatkową białą przestrzeń (nie marginesy) po prawej i na dole mojego kodu HTML. Przetestowałem dokładnie ten sam kod HTML z poniższym kodem. Jakieś pomysły, dlaczego otrzymuję inny eksport? Jedyne, co przychodzi mi do głowy, to to, że konwertując piksele na mm, muszę zaokrąglić.
Podziękowania
Oto kod, który mam dla PNG:
GrabzIt("").ConvertHTML(whatToConvert, {
"target": "#captureThis",
„adres”: Adres,
"format": "png",
„przezroczysty”: 1,
„szerokość”: 1200,
„wysokość”: 628,
„szerokość”: 1200,
„wysokość”: 628,
"displayid": "ostateczny obraz",
}).DataURI(daneURLAfterGrabzIt);
A oto kod PDF:
GrabzIt().ConvertHTML(whatToConvert, {
"target": "#captureThis",
„adres”: Adres,
"format": "pdf",
„szerokość”: 317, //Piksele przeliczone na mm
„wysokość”: 166, //Piksele przeliczone na mm
"displayid": "ostateczny obraz",
"mtop": 0,
"mlew": 0,
"mdół": 0,
„w porządku”: 0
}).DataURI(daneURLAfterGrabzIt);
Cześć Corey,
Tak, prawdopodobnie będą się nieco różnić. Dzieje się tak, ponieważ tworzy się dokładny obraz tego, co znajduje się w przeglądarce, a następnie wycina się go do elementu docelowego. Drugi jest konwertowany do elementów PDF, a następnie wycinany jest prawidłowy element PDF.
Również w przypadku pliku PDF nie sądzę, że powinieneś określać szerokość i wysokość.
Z poważaniem
Dzięki. Czy zatem możliwe jest uzyskanie takich samych wyników? Testowałem wiele różnych rzeczy, ale bez powodzenia. Czy zamiast tego będę musiał użyć konwertera PNG na PDF? Chciałem tego uniknąć, ale może to jedyne rozwiązanie.
Jeśli nie określę wysokości i szerokości, doda to jeszcze więcej białych znaków. Próbowałem różnych kombinacji określania tylko szerokości i tylko wysokości i wszystkie dają różne wyniki, ale nie prawidłowe wyniki.
Podziękowania
Czy możesz podać kod HTML, który próbujesz przechwycić. Prawdopodobnie rozsądnie byłoby przesłać nam to e-mailem.
Jasne, mogę to wysłać. Gdzie mam to wysłać?
OK, myślę, że rozumiem, do czego zmierzasz. W momencie przechwytywania celu w formacie PDF. Nadal zwróci żądany rozmiar strony, więc jeśli poprosisz o rozmiar strony A4, cel zostanie przycięty i pozostawiony na stronie A4.
Wydaje się jednak, że chcesz mieć docelowy element HTML samodzielnie, z rozmiarem strony ustawionym na rozmiar strony elementu HTML.
Czy to jest poprawne? Jeśli tak, będzie to wymagać zmiany kodu. Myślę, że możemy to zrobić, umożliwiając przekazanie -1 do parametru rozmiaru strony w podobny sposób, jak w przypadku tworzenia docelowego obrazu.