Narzędzia do przechwytywania i konwertowania Internetu
Społeczność online GrabzIt

Jak przekonwertować dwukolumnowy dokument HTML na .docx

Zadaj pytania, jak przechwytywać lub konwertować strony internetowe lub HTML into obrazy, dokumenty CSV, PDF lub DOCX, a także informacje na temat konwertowania filmów into animowane pliki GIF za pomocą naszego interfejsu API.

Cześć. Muszę przekonwertować moją stronę HTML na .docx . Używam GrabzIt('KEY').ConvertPage({'target': '#id', 'format': 'docx', 'download': 1, 'cache': 0, 'filename': 'filename, 'bheight ' : -1, 'wysokość' : -1, 'czekaj' : '#id'}).Utwórz(); 

html jest tworzony z dwukolumnowej tabeli:

Treść...

Treść...

Dokument .docx został utworzony, ale pierwsza strona jest pusta z powodu dodania „Podziału sekcji” na górze pierwszej strony dokumentu „Word”. Jak uniknąć pustej pierwszej strony? 

Pytanie zadane przez Dawiego Harmse’a 3 października 2019 r

Cześć,

Jeśli używasz metody ConvertPage, skonwertuje ona wszystko, co znajduje się na stronie, łącznie ze zdefiniowanymi podziałami sekcji.

Jeśli chcesz po prostu przekonwertować tabelę na stronie, dlaczego nie użyjesz metody Konwertuj HTML metoda. Używasz odrobiny JavaScript do wybierania i przekazywania tabeli jako HTML do metody?

Odpowiedź udzielona przez wsparcie GrabzIt w dniu 3 października 2019 r

Nie zdefiniowałem żadnych podziałów sekcji. Moim celem jest wzięcie kontenera z dwiema kolumnami i przekonwertowanie go na .docx ze wszystkimi stylami. Działa tu tylko jeden sposób — zawinięcie całej zawartości do . Ale z jakiegoś powodu mój dokument zaczyna się od drugiej strony w „Word” 

Odpowiedź udzielona przez Dawiego Harmse’a 3 października 2019 r

Przepraszam, źle zrozumiałem. Dziękujemy za poruszenie z nami tej kwestii. Zgłosiliśmy sprawę i wkrótce się nią zajmiemy.

Ten problem powinien zostać teraz naprawiony.

Teraz działa idealnie. Wielkie dzięki!

Odpowiedź udzielona przez Dawiego Harmse’a 3 października 2019 r

chłodny