Zadaj pytania, jak przechwytywać lub konwertować strony internetowe lub HTML into obrazy, dokumenty CSV, PDF lub DOCX, a także informacje na temat konwertowania filmów into animowane pliki GIF za pomocą naszego interfejsu API.
Czy istnieje sposób na użycie JavaScriptu GrabzIt na mojej stronie lokalnej i/lub stronie, która nie jest publiczna?
Podziękowania
Tak, po prostu wywołaj to z localhost lub nawet po prostu plik HTML i zadziała. Proszę, powiedz mi, jeśli masz jakieś problemy.
Ok dzięki. Zaczynam to trochę bardziej rozumieć. Czytałem tę stronę: https://grabz.it/support/article/html-tips/.
Kilka pytań na ten temat:
1) Jeśli używam ConvertHTML, czy CSS musi znajdować się w Div, którego próbuję zrobić zrzut ekranu? A może można mieć arkusze stylów poza tym Divem?
2) Niektóre czcionki, które próbuję wykonać zrzut ekranu, nie są wyświetlane z prawidłową czcionką. Czy czcionki są traktowane inaczej?
ConvertHtml może przekonwertować plik string HTML możesz dołączyć CSS, ale jeśli tego nie zrobisz, musisz upewnić się, że zewnętrzny arkusz stylów używa bezwzględnych adresów URL.
Czcionki powinny działać, jeśli są odpowiednio odwoływane przy użyciu bezwzględnych adresów URL itp. w CSS.
Dzięki. Inne pytanie. Czy istnieje sposób na powiększenie ostatecznego obrazu bez pustej przestrzeni po prawej i na dole?
Na przykład próbuję wykonać zrzut ekranu elementu Div o wymiarach 500 x 300, ale chcę go przeskalować do rozdzielczości 750 x 450. Kiedy ustawię szerokość na 750 i wysokość na 450, tworzy się obraz o wymiarach 750x450, ale element div, którego robię zrzut ekranu, pojawia się tylko jako obraz o wymiarach 500x300, a reszta miejsca jest pusta.
Podziękowania
Próbowałem też ConvertPage i to też nie działa, ale z różnymi wynikami. Poniżej znajduje się przykład tego co zrobiłem. Obcina jednak obraz i pokazuje tylko jego połowę.
GrabzIt("KLUCZ APLIKACJI").ConvertPage({
"target": "#paddAroundExport",
„opóźnienie”: 3000,
"format": "png",
„przezroczysty”: 1,
„bwysokość”: -1,
„wysokość”: -1,
„szerokość”: -1
}).AddTo("finalImageID");
Cześć Josh,
W przypadku pierwszego pytania możesz ustawić rozmiar przeglądarki na 500 na 300. Następnie ustaw większą szerokość na zwiększ skalę.
Więcej informacji znajduje się w linkowanym artykule.
Na drugim point, czy byłoby możliwe sprawdzenie strony, z którą masz problemy?
OK, widzę, jak działa teraz skalowanie w przypadku ConvertHTML. Dziękuję, to bardzo pomocne. Byłem trochę zdezorientowany tym, czym są bheight i bwidth. Jestem coraz bliżej korzystania z ConverHTML, ale kilka rzeczy wciąż jest nie tak. Ta opcja może być dla mnie trudna, ponieważ wszystkie arkusze stylów muszą być dostępne, co jest dla mnie trudne, ponieważ muszę pracować nad moją wersją lokalną, aby ją przetestować.
Opcja ConverPage wydaje mi się najlepsza, ale jeszcze trochę brakuje mi do uruchomienia tej opcji. Większość tego, co robię, odbywa się lokalnie lub za loginem. Czy zrzuty ekranu pomogą? Może mógłbym wysłać Ci kilka zrzutów ekranu e-mailem? Jeśli nie, być może mogę użyć czegoś takiego jak JSFiddel, aby spróbować odtworzyć problem.
Podziękowania
Czy nadal nie możesz odwoływać się do CSS za pomocą bezwzględnych adresów URL? np. https://www.example.com/styles/main.css
Zrzut ekranu niestety niewiele by pomógł, ponieważ nie bylibyśmy w stanie ustalić, dlaczego przechwytuje tylko część elementu div. Jeśli możesz umieścić go w oddzielnym pliku HTML lub JSFiddle, abyśmy mogli zobaczyć problem. Mamy nadzieję, że uda nam się to naprawić lub doradzić.
Jeśli chodzi o CapturePage, właśnie poinformowałem, na czym polega problem. Metoda CapturePage musi mieć dostęp do wszelkich publicznie dostępnych zasobów, jak opisano w ten artykuł.
OK, utknąłem na najlepszej opcji tutaj. Chyba nadal nie do końca rozumiem, co mam zrobić. Wygląda na to, że jedyną opcją, jaką mam, aby to zadziałało na moim lokalnym, jest użycie ConvertHTML. Czy to jest poprawne?
Nie jestem pewien, czy to zrobisz, ale czy mógłbym na krótko połączyć się z Tobą przez Zoom? Jeśli uda mi się sprawić, że będzie działać tak, jak tego potrzebuję, przejdę na wersję Enterprise. Jestem nawet skłonny od razu przejść na wersję Enterprise, jeśli chcesz przejść na Zoom (mogę to skonfigurować). Myślę, że tak save nas oboje, abyśmy mogli zatrzymać ruch tam i z powrotem.
OK, jeszcze tego nie używałem, ale spróbuję.
Prosimy o przesłanie szczegółów za pośrednictwem naszego Formularz kontaktowy.
Dziękuję za dzisiejszą pomoc. Udało mi się to uruchomić dzięki twojej pomocy i jednemu dodatkowemu szczegółowi. Dodałem element div, który jest owinięty wokół treści przesłanej przez konwerterHTML i używam opcji docelowej, aby uzyskać ten konkretny element div. Dzięki temu zadziałało idealnie.
Zdałem sobie sprawę, co się dzieje, kiedy utworzyłem stronę testową zawierającą dokładnie tę samą treść, którą wysyłałem przez ConvertHTML. Przechwycony obraz przechwytywał znacznik treści, który prawdopodobnie został dodany przez przeglądarkę, mimo że go nie wysyłałem. Nie jestem pewien, czy to moja wina, czy błąd w GrabzIt, ale chciałem o tym wspomnieć na wypadek, gdyby był to błąd.