Narzędzia do przechwytywania i konwertowania Internetu
Społeczność online GrabzIt

Używanie GrabzIt z Wordpressem - gdzie wprowadzić klucz API i sekret

Zadaj pytania dotyczące korzystania z różnych wtyczek GrabzIt w aplikacji lub witrynie.

Cześć!

Zainstalowałem wtyczkę WordPress i dodałem tag wokół linku, którego chcę użyć, ale pojawia się ten błąd: Błąd GrabzIt: Musisz określić klucz aplikacji. Wiem, gdzie znaleźć klucz, ale gdzie go położyć? We wtyczce nie ma żadnych ustawień, więc jestem trochę zagubiony :-/

Mam nadzieję, że ktoś może pomóc!

Z poważaniem

Rakel

Pytanie zadane przez wsparcie GrabzIt 25 września 2018 r

Aby ustawić klucz aplikacji, przejdź do ekranu administratora, następnie do ustawień w menu głównym po lewej stronie, a następnie wybierz Ustawienia GrabzIt.

Odpowiedź udzielona przez wsparcie GrabzIt w dniu 25 września 2018 r

Dziękuję bardzo za super szybką odpowiedź!

Mam jeszcze pytanie; czy można używać GrabzIt w taki sposób, że po najechaniu kursorem na adres URL pojawia się miniatura strony?

Odpowiedź anonimowa z dnia 25 września 2018 r

Tak, ale nie używając wtyczki Wordpress. Musiałbyś użyć Wtyczka Podgląd łącza.

Doskonały! Zainstalowałem wtyczkę, która pozwala mi dodać kod z pliku „blog-or-cms-install.txt” do mojej stopki (pamiętałem o dodaniu klucza API). Ale jestem trochę zdezorientowany, gdzie w kodzie HTML dodać klasę grabzit-preview.

Mój link wygląda tak:

Kliknij tutaj, aby przejść na moją stronę internetową

Gdzie idzie klasa? (Przepraszam za noobskie pytanie!)

Odpowiedź anonimowa z dnia 25 września 2018 r

Po prostu dodaj następujący kod do swojego linku, jak pokazano w pliku strona informacyjna.

class="grabzit-preview"

Czy istnieje ograniczenie ile razy można tego użyć w artykule? Mam 6 linków w artykule, pierwsze 4 działają, ale ostatnie 2 nie pokazują żadnej miniatury. Próbowałem nawet skopiować jeden z działających linków i umieścić go na dole artykułu, ale też nie zadziałało. Co robić?

Odpowiedź anonimowa z dnia 27 września 2018 r

Czy możesz podać link w artykule?

Odpowiedź udzielona przez wsparcie GrabzIt w dniu 27 września 2018 r

THe page is: https://www.hafdal.dk/legstadaleit/index.php/2018/09/23/sigurdur-einarsson-18-feb-1859-26-nov-1901/

Pierwszy „Sigurður Einarsson” u góry i drugi „Sigurður Einarsson” mają identyczny kod HTML.

Dziękujemy za zwrócenie nam na to uwagi. Wygląda na błąd, który wkrótce zbadamy i opublikujemy poprawkę.

Dziękuję za doskonałe wsparcie!

Odpowiedź anonimowa z dnia 27 września 2018 r

Naprawiliśmy ten problem. Możesz pobrać najnowszą wersję tutaj.

Odpowiedź udzielona przez wsparcie GrabzIt w dniu 28 września 2018 r